Säntis Malt; eigenzinnig als Zwitserland zelf

by on 13 juli 2017  •  In Deze editie, Nieuws

Uitgerekend op deze dag heeft de hemel boven het Alpenlandschap zijn gordijnen dichtgetrokken. Een dunne regen stuift door de opgeruimde straten van het dorpje Appenzell en het koper van de halve stookketel aan de voorgevel van Brauerei Locher heeft aan glans verloren. We zijn bij het huis waar Säntis Whisky wordt gemaakt – in 2010 door Jim Murray en zijn keurtroepen uitgeroepen tot Europese Whisky van het Jaar.

Het was de licht rokerige Appenzeller Single Malt Dreifaltigkeit van 52 procent die Murray met 94 punten liet juichen. Ook op andere platformen luid applaus voor die eigenzinnige Brauerei Locher. Als we koffie hebben gekregen, trekt Kuno Mock, die pr en commercie binnen het bedrijf in handen heeft, onmiddellijk aan de handrem. “Natuurlijk is het prachtig wanneer je zo wordt beoordeeld en zeker als dat gebeurt door iemand met zoveel gezag als Jim Murray, maar om nu te zeggen dat de kwalificatie Europese Whisky van het Jaar leidde tot een hype; nee. Het bleef vrij rustig. We zijn wel gewend geraakt aan complimenten, maar men moet zich wel realiseren dat het stoken van whisky maar een onderdeel van Locher is. Wij zijn vooral bierbrouwers met een rijke verscheidenheid aan producten.” Locher, brouwer en stoker.

Lees meer over Locher in de nieuwe editie van Whisky etc. magazine.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *