Rock Oyster & Oesters met citrusdressing

by on 7 augustus 2017  •  In Recepten

Pel het sjalotje en snipper deze fijn. Borstel de citroen en sinaasappel schoon onder koud water. Rasp de helft van de citroen- en sinaasappelschil boven een kom en pers vervolgens de citroen en sinaasappel uit. Doe het sap en de rasp samen met 2 el azijn en 1 dl olijfolie in een kom en klop het geheel goed. De dressing kan op smaak worden gebracht met wat zout en versgemalen peper.

Open de oesters met een oester mes, neem de oesters uit en vang het vocht op. Zeef het vocht en voeg dit toe aan de dressing, laat ondertussen de oesters op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de veldsla over een bord, besprenkel met 1/3 deel van de dressing. Meng vervolgens de bloem met zout en peper. Haal de oesters door de bloem, verhit de pan met de rest van de olie. Laat de oesters met behulp van een schuimspaan in de olie glijden. In ca. 1/2 minuut goudbruin bakken, halverwege keren.

Leg de oesters op de veldsla en sprenkel 1/3 deel van de dressing over de oesters. De rest van de dressing in een apart kommetje serveren.

Benodigdheden

  • 12 oesters
  • 1 sjalotje
  • 1/2 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 125 olijfolie
  • 75 gram veldsla
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Recept door Mitra, op mitra.nl zijn nog veel meer heerlijke recepten te vinden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *