Nieuws

Whisky proeven met… Sebastiaan Labrie

Als ik hoor welke locatie Sebastiaan heeft uitgekozen voor dit interview is mijn nieuwsgierigheid gewekt, namelijk strandpaviljoen Zeemeeuw. Als rasechte Noordwijker zie ik dan direct de Noordzeekust voor me maar uiteraard hebben we ook nog het IJsselmeer ofwel de vroegere Zuiderzee. En de afspraak met Sebastiaan was dan ook in Muiderberg. Maar wat een ontdekkin, dit geweldig leuke eetgelegenheid met terras aan het strand. Ik heb genoten. En ook hier kreeg ik spontaan akkoord op mijn vraag of ik 4 flessen whisky op tafel mag zetten voor een proeverij voor het interview. Mooie hobby toch? Maar nu over het meewerkend slachtoffer Sebastiaan Labrie.

Sebastiaan is een vooral bekend van de televisie als acteur en presentator. Hij is in 1992 met de studie theaterwetenschappen in Amsterdam begonnen maar na een jaar al stapte hij over naar de Toneelschool in Amsterdam. Om zich verder te ontwikkelen als serieus acteur heeft in aansluitend in New York theater workshops gevolgd. Als acteur is Sebastiaan veel te zien geweest in de soap series ‘Onderweg naar Morgen’ en ‘Goede tijden, slechte tijden’. Daarnaast heeft hij ook rollen gespeeld in vele andere bekende TV programma’s als ‘Flikken Maastricht’, ‘Gooische Frieten’ en ‘Het Huis van Anubis’. Ook was hij deelnemer/kandidaat in diverse spelprogramma’s zoals ‘De zwakste Schakel’, ‘Wie is de Mol’ en ‘Expeditie Robinson’. Maar de laatste tijd is hij meer in beeld als presentator voor diverse omroepen bijvoorbeeld reisprogrammas van BNN ‘3 op Reis’, ‘RTL Dakar’ en zijn meest actuele presenteerwerk is het programma “How we invent the World” voor Discovery Channel.

Hij houdt van TV werk. Het was ook een doel van hem om daar te komen. Nog nooit met tegenzin naar zijn werk gegaan. Hij vindt het ook leuk om telkens weer andere mensen te ontmoeten en er mooie producties mee te maken. Hij houdt van TV maken én van reizen. Dit is dus een prima combinatie voor hem. Het TV programma kan goed of minder goed worden bekeken maar de reiservaring zal Sebastiaan nooit meer vergeten.

Naast de TV werkzaamheden, waar de kijkers het oordeel geven via de zo belangrijke kijkcijferlijsten, is hij ook een eigen bedrijf gestart waardoor de afwisseling voor het goede gevoel zorgt.

Be Curious
Dit is de titel van het productie bedrijf dat Sebastiaan is begonnen met als grootste doel om bedrijfsfilms te maken voor opdrachtgevers, voor zowel video als internet. In de huidige beleveniswereld van de mens is beeld het meest van invloed op ons gedrag. Dan is een goede bedrijfsfilm uiterst belangrijk en aan ‘Be Curious’ de taak om een vertaling te maken in beeld van datgene wat een bedrijf wil zijn, wil uitstralen, wil verkopen. En dat zit bij Sebastiaan wel goed want hij is een mensenmens en gaat er echt tegenaan. Professioneel, serieus, oprecht en gepassioneerd.

Golf
En ja, hij wordt ook regelmatig gevraagd om als BN-er deel te nemen aan een golftoernooi als celebratie waarbij fondsen worden ingezameld voor een goed doel. Zo was Sebastiaan laatst nog aanwezig bij het grootste golftoernooi ter wereld XXL waarbij de opbrengst naar de Stichting Spieren voor Spieren is gegaan. Hij is op jonge leeftijd met golf in aanraking gekomen door met zijn vader mee te gaan naar de baan. Hij heeft destijds nooit les had en leerde spelenderwijs. In zijn jonge jaren fanatiek, streberig en wilde ver slaan. Course Management? Wat is dat? Door de drukte in de studietijd en werk was er voor golf geen tijd. Tot hij sinds een tijd weer de clubs uit het stof heeft en ook daadwerkelijk met les nemen op Naarderbos het golf weer oppakt. Hij is fanatiek genoeg om regelmatig op de driving range zijn slagen te oefenen. Zijn speelniveau ligt op handicap 18 alhoewel hij te weinig tijd speelt om dat ook op de kaart bewezen te krijgen, maar hij is blij met een rondje bogey.

Whisky proeven
Zoals bij elk interview met een BN-er biedt ik als whisky connaisseur een mini proeverij aan van 4 Schotse Blended en Single Malt whisky’s. Deze keer is de line up van als volgt:

Glenfiddich 15 jaar, Auchentoshan 12y, Glenlivet 15y en Johnnie Walker Platinum 18y.

Het gaat in deze proeverij eenvoudig om met kijken, ruiken en proeven tot een voorkeurslijstje te komen uit deze vier verschillende whisky’s. Puur op basis van subjectiviteit in smaak. Dit keer zijn de omstandigheden ideaal met een plek op het terras aan het strand met een beetje wind. Sebastiaan liet direct weten te houden van een stevige smaak in een whisky, en dat mag best ietsje rokerigheid zijn. Hij kwam tot de volgende top 4:

1. Johnnie Walker Platinum 18 jaar
2. The Glenlivet 15 jaar
3. Auchentoshan 12 jaar
4. Glenfiddich 15 jaar

Sebastiaan, erg bedankt voor het leuke interview en succes.

Wim Wamelink
MasterClass Bar

Bron