NieuwsNieuwsbrief

Whisky proeven met… Frits Sissing

Enkele dagen voor dit interview zag ik Frits Sissing nog uitgebreid op televisie als presentator van het Prinsengrachtconcert. Een jaarlijks klassiek muziek evenement wat zijn weerga niet kent. Het complete Koninklijk Concertgebouworkest, een symfonieorkest van bijna 100 musici, gaven daar acte de présence op een, speciaal voor deze gelegenheid gebouwd, podium. Het publiek ligt vlak voor hen in allerlei vaartuigen te dobberen in de Prinsengracht en kunnen genieten van klassieke muziek. Frits speelt zijn rol als presentator ogenschijnlijk met het grootste gemak. Live TV, geen autocue, in de open lucht onder lastige weersomstandigheden want een hoosbui kort voor de start van het concert heeft alles en iedereen doorweekt, en gewoon presteren/presenteren voor bijna 1 miljoen kijkers.

Frits vertelt dat hij graag in grotere producties, vooral live producties, werkt. Live TV met veel kijkers, zoals de programma’s waarin gezocht werd naar een talent voor grote musicals met de titel “Op zoek naar”. Dit programma begon met de zoektocht naar Evita maar werd een jaarlijkse TV hit en zo werd vervolgens de beste ‘Joseph’, ‘Mary Poppins’ en ‘Zorro’ gevonden. De combinatie van een spannende talentenjacht waarin jonge mensen met respect voor hun kunnen werden getraind en begeleid, tot de winnaar overbleef en er bij de kijker een goed gevoel overbleef, was het succes van deze shows. Een hoogtepunt in de lange carrière van Frits.

TV Carrière
Hij is in 2000 in de televisie wereld begonnen als nieuwslezer bij AT5 en 4 jaar later overgestapt naar de AVRO waar hij voor het programma ‘Opsporing Verzocht’ begon als locatie reporter. Al snel werd hij eindredacteur en hoofdpresentator. In deze periode presenteerde hij ook al grote shows als ‘Restauratie’, de ‘Musical Sing-a-long’ op de Uitmarkt en het ‘Gouden Televizier-Ring Gala’.

Toen kwamen de reeds genoemde grote Musical shows maar ook de ‘John Kraaijkamp Musical Awards’, ‘In de Hoofdrol’, ‘Slag bij Nieuwpoort’ en ‘Blik op de Weg’ waar hij de presentatie overnam van Leo de Haas.

Frits is meer op TV te zien geweest. Zo was hij deelnemer aan het populaire RTL programma ‘Dancing with the Stars’ met danspartner Julie Fryer en in het programma ‘Wie is de Mol’ dat hij in 2010 zelfs heeft gewonnen! Intussen is Frits weer wekelijks te zien bij ‘Opsporing Verzocht’. Hij is er voor gevraagd en wil dat ook graag doen. Vooral om het doel van het programma en dat is de misdadigers en plegers van geweld te pakken. Hij heeft zo vaak gesprekken met slachtoffers van delicten of geweld en ziet dan de ellende die zo’n pleger veroorzaakt. Daar wil hij alles tegen doen en dat geeft de motivatie voor dit programma. Het gaat hem om meer dan alleen maar TV. En dat is bijzonder.

Golf
Zo’n 20 jaar geleden heeft Frits het golfspel geleerd in Spaarnwoude maar heeft nooit een officiële handicap behaald. Geen tijd, moeite en het kwam er gewoon niet van. Zo af en toe speelt hij mee op een celebrity of charity toernooi. Zo kwam hij op zo’n dag toch tot de conclusie dat les nemen goed voor hem zou zijn, om zijn flightgenoten niet onnodig te benadelen met zijn mindere spel. Sinds kort is hij onder training bij Auke Hempenius van Inner Genius Golf die Frits met zijn eigenwijze golfbenadering al tot een serieuze handicap heeft gekregen. Want als het spel beter gaat krijg je er ook meer plezier in en ga je vaker de baan op……. Het eind is nog niet in zicht dus op naar hcp 19!

Whisky proeven
Vele verraste gezichten daar in het studio gebouw van o.a. de AVRO als er 4 flessen met evenveel proefglazen whisky voor Frits staan. Zijn collega’s zijn ofwel jaloers of gruwen ervan om hem op dit tijdstip te zien lijden, want het was vroeg op de dag als ik Frits om zijn smaakvoorkeur vraag. Maar Frits heeft zich uitstekend gehouden en een serieuze geur en proefronde getest. De score is als volgt:

1. Johnnie walker Gold Label 18y
2. Glenfiddich 18y
3. The Glenlivet 15y
4. Glenmorangie 18y

Frits, erg bedankt voor het dit interview.

Wim Wamelink
MasterClass Bar

Bron