Nieuws

Whisky proeven met… Aristakes Jessayan

Aristakes Jessayan is een veelzijdig man, in de golfwereld vooral bekend als musicus en entertainer op velerlei evenementen. Met z’n fabuleuze piano spel en zijn zoetgevooisde stem wordt Aristakes ook wel de ‘Nederlandse Neil Diamond’ genoemd. Dat doet hem eigenlijk tekort want zijn muzikale genre is veel breder. Zo stond er ooit een grote foto van Aristakes op de cover van de toenmalige Avro’s Televizier met als titel “Muzikale Duizendpoot”. Voor dit interview ben ik op bezoek bij Aristakes thuis en vertelt hij met aanstekelijk enthousiasme over zijn carrière en nieuwe plannen. Want er is véél meer dan alleen zijn muziek waar hij overigens succesvol mee is geworden, vooral door zijn gave om voor gezelschappen het feest compleet te maken.

Al jong is Aris begonnen met muziek maken terwijl hij in de horeca zijn geld verdiende. Met zijn ongeremde drang om alles aan te pakken waar hij in gelooft is hij op een gegeven moment een reisbureau gestart in de plaats Hoevelaken. Gastvrij, enthousiast en er alles aan doen om zijn klanten te plezieren, leverde hem zo’n succesvol bedrijf op dat er spoedig een tweede reisbureau bij kwam. Intussen groeide het aantal optredens ook alsmede zijn activiteiten in zijn artiesten en evenementenbureau zodat er een moment kwam waarop hij de reisbureaus verkocht om zich helemaal op het entertainment te richten. Onder de naam ‘House of Events’ verzorgt hij allerlei evenementen compleet op maat.

Charisma Fashion
Stil zitten is onmogelijk voor Aris en zo ontstond bij hem het idee om in zijn land van origine Armenië, iets te doen voor de bevolking daar. Zo startte hij een kledingmerk waarvoor kwaliteitstoffen in een lokale kledingfabriek werd verwerkt tot shorts en polo’s. De afstand maakte zaken doen te lastig maar geraakt door de fashionwereld is hij een eigen kledinglijn onder de naam ‘Charisma’ gestart in Nederland. Charisma is een Grieks woord en vertaald als ‘uitstraling’ en die naam is zeer toepasselijk, (vooral omdat de letters aris er ook in zitten)

Charisma fashion levert exclusief heren maatpakken en sinds kort ook business suites voor dames. De Personal Tailor zal geheel naar wens de klant bedienen. Inmeten kan op elke dag/avond op elke locatie, zelfs thuis of in het atelier in Bleiswijk/Zoetermeer. De stoffen zijn van zeer hoge kwaliteit zoals Dormeuil, E. Zegna of Scabal. Naast kostuums zijn shirts en in de nabije toekomst ook stropdas en strik, schoenen, eye wear, horloges van Charisma op maat verkrijgbaar. Intussen zijn al een aantal golfende BN-ers gekleed in Charisma fashion.

Schaak
Zijn maatschappelijke betrokkenheid bewijst hij door het officiële Nederlands Dames Schaak kampioenschap te sponsoren en daarmee naamgever te zijn. Het Charisma Chess Championship heeft een heus Europees kampioen in het speelveld te weten Anna Maja Kazarjan uit Armenie die op haar 13e deze titel al veroverde. Op 7 september aanstaande vindt het kampioenschap plaats in Den Haag en op 15 september zal deze dame een simultaan wedstrijd spelen tijdens de Expat beurs in WTC Den Haag. Niets saais aan schaken….

Whisky proeven
Er zijn door Aristakes 4 whisky’s geproefd. Maar zijn aangeschoven echtgenote Nicole, die eerst met een sceptisch gezicht naar de proefglaasjes keek, wilde ook wel eens whisky een herkansing geven. De whisky’s hebben de volgende ranglijst gekregen van lekkerst naar minst lekker. Heerlijk subjectief allemaal.

Aristakes
1. Glenrothes 1995
2. Cardhu 12y
3. Glenmorangie 18y
4. Talisker Storm

Nicole
1. Cardhu 12y
2. Glenrothes 1995
3. Talisker Storm
4. Glenmorangie 18y

Aristakes, erg bedankt voor het leuke interview.

Wim Wamelink
MasterClass Bar

Bron