ColumnNieuws

Whisky Alpinist

De whiskywereld heeft me altijd al geboeid, maar op een gegeven moment was de tijd rijp om deze gouden berg laagje voor laagje te beklimmen en te ontdekken.

Het starten van een blog om de wereld te vertellen over mijn belevingen was de eerste stap. Whisky Girl is geboren. Super spannend, een jonge vrouw in een wereld die grotendeels toch nog steeds gedomineerd wordt door mannen. Een vrouw die whisky lekker vindt en ook nog weet te waarderen komt ‘hun’ domein binnen en gaat er over schrijven.

Al die klimmers die al wat hoger op de berg zitten vonden het net zo spannend als ik. Ze wierpen een touw toe, trokken me hoger de berg op en lieten me meer zien, meer dan een glas met inhoud.

Whisky is interessant, spannend en speels. Het zet je smaakpapillen aan het werk, en laat je tong prikkelen door al die verschillende smaak- en geurvariaties. Elke whisky is weer een nieuwe ontdekkingstocht, met eigen waardetoevoegingen. Je krijgt meer kennis, meer gevoel voor smaakverdeling en hoe hoger op de berg, hoe interessanter en hoe mooier het uitzicht.

Laatst las ik een stukje over de Kilimanjaro. Hierin stond dat één van de routes naar boven, de Machame route, de bijnaam de ‘Whisky route’ heeft. Deze bijnaam heeft de route te danken aan zijn reputatie als een route die lastig is om te beklimmen, maar het grootste succes en voldoening geeft als je aankomt op de top van de berg…