Recepten

Kaiserschmarrn

Whisky tip bij dit gerecht:
McClelland’s – Speyside Malt Whisky

Ingrediënten voor 2 personen
  • 250 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 150 gram boter
  • een snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • rozijnen

Bereiding
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Scheid de eieren en klop het eiwit stijf. Meng  intussen de melk en de bloem. Voeg het eigeel hier aan toe en roer dit goed door. Neem de helft van de boter een snufje zout, de suiker en het stijfgeklopte eiwit en meng dit er ook door.
  2. Giet in een grote koekenpan een ongeveer 3 cm dikke laag van het mengsel. Strooi de rozijnen eroverheen en snijd het al bakkend in kleine stukjes.
  3. Serveer dit gerecht op een groot bord met compote en poedersuiker. Eet smakelijk!

 

Reageer