Nieuws

Buxton is Back …. with more to offer

Boekrecensie, door Hans Offringa

Na in 2010 de whiskywereld aangenaam verrast te hebben met 101 Whiskies to Try Before You Die, wat inmiddels een aantal keren is vertaald, volgens de auteur zelfs in het Chinees, is Ian Buxton op herhaling gegaan. Niet qua whiskies, maar qua concept. Meestal zijn de sequels minder dan het origineel, maar dat gaat nu niet op. De auteur heeft zijn scope verbreed en schroomt er niet voor om bijvoorbeeld ook Georgia Moon Corn Whiskey op te nemen (niet ouder dan 30 dagen!), naast Castle One whisky uit Zwitserland. 101 World Whiskies to Try Before You Die, is zonder meer een geslaagde opvolger geworden.

De wijze waarop Buxton de whiskies beschrijft is onnavolgbaar en een stuk toegankelijker dan die van Jim “Whisky Bible” Murray. Hij bereikt er bovendien een veel groter publiek mee. De prijsindicaties zijn eveneens handig. Op de Nederlandse en Belgische whiskyfora is een groep aanhangers ontstaan rondom 101 Whiskies, waarbij de leden tegen elkaar opbieden hoeveel ze er al geproefd hebben. Welnu, wie klaar is, kan zijn smaakpapillen in het vervolg zetten. Buxton’s gids, want dat is het, nodigt je uit om op onderzoek te gaan!

Ian Buxton

Het boek is net zo praktisch vormgegeven als zijn voorganger: hardcover met stofomslag, met een formaat dat in een niet te bescheiden binnenzak past.

Thanks Ian, you did it again!

Dit boek bestellen? Klik hier